Calul lui Przewalski (Equus przewalskii sau E. ferus przewalskii), calul sălbatic mongol, este o rudă apropiată a calului domestic. Cei doi sunt singurii ecvidei care se pot încrucișa și pot produce urmași fertili. Calul lui Przewalski este o subspecie rară și pe cale de dispariție a calului sălbatic, Equus ferus. Este originar din stepele Asiei centrale, în special din Mongolia.

La un moment dat dispărut în sălbăticie, a fost reintrodus în habitatul său nativ din Mongolia din stocul din grădinile zoologice. În prezent, se află în mai multe rezervații naturale și parcuri naționale. În 2002, populația mondială a acestor cai era de aproximativ 1.000 de exemplare.