Păsările arculiță fac parte din familia de păsări Ptilonorhynchidae. Familia are 20 de specii în opt genuri. Păsările-pădurar sunt cunoscute mai ales pentru comportamentul lor unic de curtare, în care masculii construiesc o structură pe care o decorează cu bețe și obiecte viu colorate, lucru care se observă mai ales la păsările-pădurar Vogelkop. Funcția acestui ritual de curtare este de a atrage o parteneră. Păsările popii au un sistem de împerechere cu "alegerea femelei".
Păsările popii au o distribuție austro-pontică, cu zece specii endemice în Noua Guinee, opt specii endemice în Australia și două specii endemice în ambele zone. Distribuția lor este în principal în zonele tropicale din Noua Guinee și nordul Australiei, deși unele specii se extind în centrul, vestul și sud-estul Australiei. Ocupă o serie de habitate diferite, inclusiv păduri tropicale, păduri de eucalipt și de salcâmi și tufișuri.
Păsările sunt păsări paseriforme de dimensiuni medii și mari, de la pasărea de baltă aurie de 22 de centimetri și 70 de grame până la pasărea de baltă mare de 40 de centimetri și 230 de grame. Dieta lor constă în principal din fructe, dar poate include și insecte (în special pentru puii de pasăre), flori, nectar și frunze la unele specii. Păsările de baltă satinată și pătată sunt uneori considerate dăunători, deoarece se hrănesc cu culturile de fructe și legume introduse. Ocazional, acestea au fost ucise de fermierii afectați.

